2022 Yılının En Zengin 10 Manga Yazarı

Japonya dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip ve bir kısmı da anime ve manga endüstrisinden geliyor. 2022 Yılının güncel olarak çok kazanan mangakaları ne kadar zengindir? 2022 itibariyle anime endüstrisinin piyasa değeri 25 milyar ABD doları. Geçelim en zengin manga/anime yazarlarına!

1. Eiichiro Oda (Serveti: 230 Milyon Dolar)

Eiichiro Oda (Serveti: 230 Milyon Dolar)
One Piece

Anime ve manga endüstrisi tarihinde, hiç kimse tüm zamanların en zengin manga yazarlarının zirvesine Eiichiro Oda kadar zengin olarak ulaşamadı. Tahmini net serveti 230 milyon doları aşan en zengin mangakadır.

En büyük eseri olan One Piece, hayranların tanık olduğu en iyi shōnen anime serilerinden biridir ve son 22 yıldır hayranlarını hala eğlendirmektedir. Manga satışları açısından, One Piece 490 milyondan fazla sattı ve Superman'in hemen arkasından en çok satan 2. çizgi roman serisi oldu.

Henüz 17 yaşındayken manga sanatçısı oldu ve One Piece gibi manga endüstrisinin tarihini değiştiren muhteşem bir hikaye geliştirdi. Oda'nın son 20 yılda elde ettiği başarıya bir başkasının yaklaşması bile neredeyse imkansız.

2. Akira Toriyama (Serveti: 55 Milyon Dolar)

Akira Toriyama (Serveti: 55 Milyon Dolar)
Dragon Ball

Akira Toriyama'nın manga endüstrisinin vaftiz babası olduğu söylenir ve bu son derece doğrudur. Japon endüstrisindeki ekstra çabası nedeniyle, anime ve manga Batı'da yayıldı. Efsanevi manga Dragon Ball sayesinde insanlar animeler hakkında dünya çapında bilgilendirilmiş oldu.

İnsanlar anime hakkında ilk kez Dragon Ball sayesinde haberdar oldular. 90'ların en popüler animesiydi. Çeşitli Dragon Ball devam filmleri aracılığıyla manga satışlarının 300 milyon civarında olduğu hesaplanıyor ve bunun büyük bir kısmı Batı'da satılıyor.

Akira Toriyama'nın net servetinin 55-57 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor ve bu sadece Dragon Ball yüzünden değil. Dragon Ball Quest video oyunu serisindeki karakter tasarımından da kaynaklanmaktadır. Ve popüler komedi animesi olan Dr. Slump da dahil olmak üzere birkaç başka manga da yazmıştı kendisi.

3. Gosho Aoyama (Serveti: 50 Milyon Dolar)

Gosho Aoyama (Serveti: 50 Milyon Dolar)
Dedective Conan

Gosho Aoyama, gizem ve vaka çözen manga serisi Dedektif Conan'ın yaratıcısıdır. Case Closed olarak da bilinen Detective Conan, aynı anda hem zorlu vakalarla hem de okul hayatıyla uğraşan bir çocuk hakkında bir mangadır.

1000'den fazla anime bölümüyle ve 240 milyon kopyası satılan Case Closed, en çok satan manga serilerinden biridir. Aoyama'nın net serveti 50 milyon dolara yakın ve bunun büyük bir kısmı manga satışlarından geliyor.

Aoyama çok erken yaşlarda çizim yapmaya başladı ve Case Closed dışında 80'lerin sonlarında başka mangalar da çizdi. Magic Kito ve Yaiba diğer manga serileridir.

4. Hajime Isayama (Serveti: 45 Milyon Dolar)

Hajime Isayama (Serveti: 45 Milyon Dolar)
Attack on Titan

Hajime Isayama, 2005 yılında Attack On Titan üzerinde çalışmaya başladığında, eserinin onu 2021'in en zengin manga yazarlarından birisi olmaya götürebileceğini asla hayal edemezdi.

Weekly Shonen Jump tarafından reddedildikten sonra bile, Isayama asla vazgeçmedi ve Attack On Titan'ı Kodansha'ya götürdü. Shounen Jump kaçırmış hazineyi :D. Bugün, anime hayranları arasında en sevilen animelerinden birisi.

Isayama, parlak çalışması için Kodansha Manga Ödülü ve Harvey Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül aldı. Attack On Titan şimdiye kadar 100 milyondan fazla sattı ve sayıları artmaya devam ediyor.

Isayama'nın net servetinin, manga satışları ve anime üretiminden gelen telif ücretlerini de içeren 45-46 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

5. Yoshihiro Togashi (Serveti: 30 Milyon Dolar)

Yoshihiro Togashi (Serveti: 30 Milyon Dolar)
Hunter x Hunter

Yoshihiro Togashi, ikonik mangalarından sadece biri değil, ikisiyle birden tanınır. Hunter X Hunter ve Yu Yu Hakusho. Bu mangaların ikisi de çok popülerdir ve daha sonra başarılı olan animeye de uyarlanmıştır.

Bir yanda, Hunter X Hunter, 80 milyon kopyaya sahipken, diğer yanda Yu Yu Hakusho, Japonya'da tek başına 50 milyondan fazla kopya sattı. Bu ikisi 90'ların trendleriydi ve hayranlar tarafından iyi karşılandı.

Togashi ilk günlerinde başka mangalarda da çalıştı ama bu iki eseri onu finansal olarak tüm zamanların en zengin manga yazarlarından birisi yaptı. 2022 itibariyle, Togashi'nin net değerinin 30 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

6. Masashi Kishimoto (Serveti: 25 Milyon Dolar)

Masashi Kishimoto (Serveti: 25 Milyon Dolar)
Naruto

Japonya'nın en iyi mangakalarından ve en etkili insanlarından biri olan Masashi Kishimoto, anime hayranları arasında iyi bilinen bir yüz. En sevilen anime dizisi Naruto'nun yaratılmasının arkasında o var.

Naruto, neredeyse 47 farklı ülkede 250+ milyon kopya satan, dünyanın en çok satan dördüncü manga serisidir. Birkaç ödül kazandı ve birkaç kez US Today ve The New York Times'ın en çok satanlar listesinde yer aldı.

Kishimoto'nun net serveti tam olarak bilinmiyor ancak raporlara göre kişisel serveti 25-27 milyon dolar civarında. Halen Naruto'nun başarılı bir seri olduğu ortaya çıkan “Boruto: Naruto Next Generations” adlı devam filmi üzerinde çalışıyor.

7. Hirohiko Araki (Serveti: 13 Milyon Dolar)

Hirohiko Araki (Serveti: 13 Milyon Dolar)
JoJo's Bizarre Adventure

Hirohiko Araki, popüler anime JoJo's Bizarre Adventure ile tanınan Japon endüstrisinde ünlü bir manga sanatçısıdır. Şu anki tarih itibariyle Hirohiko'nun mangasının 100 milyondan fazla kopyası var ve tüm zamanların en iyi mangalarından biri.

JoJo's Bizarre Adventure serisi, Hirohiko'nun net servetini yaklaşık 13-15 milyon $'a çıkaran bir seri dokuz manga, tek bölümlükler, noveller ve video oyunlarından oluşuyor.  Hayranlar bu anime için deli oluyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde anime yeni zirvelere ulaşacak.

8. Yoichi Takahashi (Net Değer: 6 Milyon Dolar)

Yoichi Takahashi (Net Değer: 6 Milyon Dolar)
Captain Tsubasa

Yoichi Takahashi, Captain Tsubasa'nın manga yazarıdır. 80'lerin başında, Kaptan Tsubasa, futbola dayalı çok popüler bir spor mangasıydı ve Japonya'nın futbol tarihine yaptığı büyük katkılardan dolayı geniş çapta tanınmaktadır.

Captain Tsubasa dünya çapında 80 milyondan fazla sattı ve en çok satan manga serilerinden biri. Kaptan Tsubasa dışında Takahashi, diğer futbol manga serisi 'Hungry Heart: Wild Striker' ile de tanınır. 2016 yılında FC Barcelona futbol kulübü onu konuk olarak davet etti ve anime endüstrisindeki mükemmel çalışmaları nedeniyle birçok ödül aldı. Takahashi'nin kişisel net servetinin 6 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

9. Keisuke Itagaki (Serveti: 5 Milyon Dolar)

Keisuke Itagaki (Serveti: 5 Milyon Dolar)
Baki The Grappler

Dövüş sanatları temelli bir manga olan Baki The Grappler, nefes kesici anları ve kanlı dövüş görselleriyle ünlüdür. Orijinal Netflix'in ilk anime serilerinden biridir ve bir dizi farklı hikaye yayını olarak yenilenmiştir. Ve bu manganın arkasındaki adam Keisuke Itagaki.

Itagaki'nin net servetinin 5-6 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor ve gelirinin büyük bir kısmı Baki The Grappler'ın manga satışlarından geliyordu. 2022 itibariyle Baki, tüm devam filmleri de dahil olmak üzere 85 milyondan fazla manga kopyası sattı.

Netflix'in dahil edilmesi, animenin popülerliğini biraz artırdı ve manga satışlarını daha da artırdı. Manga ve anime uyarlamaları dışında, piyasada Itagaki'nin net servetine daha fazla katkıda bulunan farklı video oyunu uyarlamaları da mevcuttur.

10. George Morikawa (Net Değer: 3 Milyon Dolar)

George Morikawa (Net Değer: 3 Milyon Dolar)
Hajime no Ippo

George Morikawa, ikonik boks temalı spor mangası Hajime no Ippo ile tanınır. Manga 80'lerin sonlarında serileşmeye başladı ve o zamanlar bir manga sanatçısının en etkili eserlerinden biriydi.

2000 yılında 76 bölümden oluşan bir anime televizyon animeside yayınlandı ve daha sonra hayranlarının yoğun talebi üzerine iki sezon daha uyarlandı.

2020 itibariyle, Hajime no Ippo 100 milyondan fazla manga kopyası sattı ve aynı zamanda Morikawa'nın net serveti de 3-4 milyon dolar civarında bir kişisel serveti olduğu tahmin edilmekte.


Bununla 2022 yılının en zengin mangakaları yazımız sona eriyor. Umarız beğenmişsinizdir. Yorumlar bölümünde bize düşüncelerinizi bildirin

Ve bunun gibi daha heyecan verici anime makaleleri için bu makaleyi otaku arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.


OKUMAYA DEVAM ET

2021 Yılında En Çok Para Kazanan Anime Serileri!