2021 Yılında En Çok Para Kazanan Anime Serileri!

Geçenlerde Oricon adlı köklü bir Japon şirket grubu anime serilerinin çeşitli yollarla toplamda 2021 yılında ne kadar para kazandıklarını açıkladı! Bakalım o zevkle izlediğimiz anime serileri ne kadar para kazanmışlar!

1. Haikyuu!! (30 Milyon ABD Doları)

Haikyuu!! (30 Milyon ABD Doları)

Haikyuu!! En iyi spor animeleri arasındadır veya dönemin bu kadar büyük aktif kitleye ulaşabilen en büyük spor manga serisidir diyebiliriz. Çok sayıda harika spor animesi var ama hiçbiri Haikyuu kadar popülerlik kazanamamıştı.

Animenin ana konusu Voleybol oyunu üzerine kurulu, ancak sportmenliğin diğer gereklerini o kadar güzel bir şekilde bizlere sunuyor ki, izleyiciler şevkle doluyor. Çok büyük bir hayran kitlesi var ama çoğu voleybol oynamayı bilmiyor! Yine de, bu animeyi zevkle takip ediyorlar.

Ve bu yıl Haikyuu yani Haikyuu markası! 2021'in en çok kazanan anime serilerinin ilk 10 listesine girerek bunu bir kez daha bizlere kanıtladı. 2021'de herhangi bir anime devamı veya yeni bir manga bölümü olmasa bile, Haikyuu!! 30 milyon ABD doları gibi devasa bir gelir elde etti.

Önerilen: Hangi Haikyuu! Karakterisin? Kişilik Testi!

2. Tensei Shitara Slime Datta Ken (35 Milyon ABD Doları)

Tensei Shitara Slime Datta Ken (35 Milyon ABD Doları)

Isekai animeler, benzersiz konsepti ve reenkarnasyon teorileri nedeniyle genellikle izleyeni bunun üzerine düşündüren ilginç bir türdür. Bir isekai türünden ise yıllık 35 milyon ABD doları gelir elde etmek de hiç de kolay bir iş değil. Ancak TenSura, 2021 yılında bu zirveye ulaşmayı başardı.

Tensei Shitara Slime Datta Ken olarak da bilinen TenSura, en iyi isekai anime serisi olarak kabul ediliyor. Rimuru Tempest adlı basit bir balçığın destansı yolculuğunu izlemek oldukça ilginç. Ayrıca Studio 8bit'in animenin animasyon ve dövüş sahnelerinde gösterdiği çaba da takdire şayan.

Tüm bu küçük ayrıntılar, TenSura gibi bir dizinin rekabetçi anime endüstrisinde değerini kanıtlamasını ve zirvede yerini almasına olanak sağladı. 2. Sezonu ve 2021'deki oyun uyarlamasıyla da gelirlerine gelir kattılar.

Önerilen: Tensei Shitara Slime Datta Ken bilgi testi!

3. Boku no Hero Academia (35.5 Milyon ABD Doları)

Boku no Hero Academia (35.5 Milyon ABD Doları)

Anime serisinin 5. sezonu, bir video oyunu uyarlaması, light noveli ve serinin “My Hero Academia: World Heroes' Mission” adlı üçüncü filmi yayınlandığından 2021, Boku no Hero Academia için harika bir yıldı.

Film gişede çok iyi performans gösterdi ve yalnızca Japonya'da (Aralık 2021 itibarıyla) toplam 29.3 milyon ABD Doları hasılat elde etti.

Manga ve light novel uyarlamalarının şaşırtıcı derecede çok olan satışları olmasaydı, marka için 35 milyon ABD dolarını geçmek mümkün olmazdı. 2021'de MHA, son iki yıldaki rekorlarını kırarak toplam 7.02 milyon kopya satışıyla en çok satan manga serisileri listelerinde 5. sıradaydı.

Önerilen: Hangi Boku no Hero Academia (BNHA) karakterisin? Kişilik Testi!

4. Shingeki no Kyojin (37 Milyon ABD Doları)

Shingeki no Kyojin  (37 Milyon ABD Doları)

Serinin final sezonu 13 yılın sonunda nihayet sona erecek. Ancak, son demlerinde bile, AOT markası pastanın küçük kısmıyla yetinecek gibi durmuyor.

AOT 37 milyon dolarlık net geliri ile 2021'in en çok kazanan 7. anime markası oldu. Bu Yıl Attack On Titan mangasının sonunu gördük ve hayranlar, bu son demin son mangasını okumak için kendilerini parçaladı!

Önerilen: Hangi Attack On Titan Karakterisin? Kişilik Testi!

5. Love Live! (46 Milyon ABD Doları)

Love Live! (46 Milyon ABD Doları)

Anime serisi, 2013 yılında bir anime televizyon dizisiyle çıkış yaptı ve ardından birden fazla anime, film, web roman, manga ve video oyunu yayınladı. Marka son birkaç yılda oldukça iyi bir performans sergiledi ve 2016'da Japonya'da en çok satanlar listesinde 1. sırada yer aldı.

Sadece dört yılda (2015-2018 arası) marka 209 milyon ABD Doları gelir elde etti ve bu yıl da 46 milyon ABD Doları net gelir elde ederek bazı büyük isimleri geride bıraktı.

6. One Piece (47.8 Milyon ABD Doları)

One Piece  (47.8 Milyon ABD Doları)

23 yıldır hayranlarını eğlendiren One Piece'in bugüne kadarki yolculuğu dikkat çekici. 1000'den fazla manga bölümü ve anime bölümü ile kimsenin kıramayacağı kilometre taşlarını o belirlerdi. Ayrıca, toplam 490 milyon kopya satışı ile dünyanın en çok satan 2. çizgi romanıdır.

Anime dizisi olarak 1000 bölümünü tamamladığı, 1000. manga bölümünü ve manga serisinin 100. cildini yayınladığı için 2021, One Piece markası için özel bir yıldı, tüm bu başarılar tek bir yılda olmuştu. Ayrıca gelecek yıl için yeni bir One Piece filmi de duyurdular.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da One Piece, tahmini satışları 47,8 milyon ABD dolarını aşan 2021'in en çok kazanan anime serileri listesine girdi. Serinin yaratıcısı ve şu anda tüm zamanların en zengin manga yazarı olan Eiichiro Oda için başarılı bir yıl daha sona erdi.

Önerilen: One Piece Bilgi Testi

7. Uma Musume (88 Milyon ABD Doları)

Uma Musume (88 Milyon ABD Doları)

Uma Musume, anime hayranları arasında öyle çok bilinen bir seri değil, ancak 2021 kazançları, One Piece gibi bir markayı geride bırakarak bu yıl 88 milyon ABD doları gibi bir sayıya ulaşarak çoğu kişiyi şaşırttı.

2021 Şubatında, Uma Musume, hayranlardan olumlu eleştiriler alan iOS ve Android kullanıcıları için bir mobil oyunu da yayınladı. Şimdiye kadar marka, iki sezonluk anime televizyon dizisinin tanıtımını yaptı ve şu anda birden fazla manga ve web roman uyarlaması da basılmaya başlandı.

8. Tokyo Revengers (120 Milyon ABD Doları)

Tokyo Revengers (120 Milyon ABD Doları)

Anime serisi olan Tokyo Revengers, 2021 Nisan'ında gösterime girdiğinde sanırım hiç kimse serinin bu kadar büyük bir başarı elde edeceğini hayal etmemişti. Popülarite düzeyi o kadar hızlı artmaya devam etti ki çok kısa sürede birçok rekor kırdı. Ve gelecek yılındaysa marka, Tokyo Revengers'in 2. Sezonunu yayınlamaya hazırlardı bile.

Ken Wakui tarafından yazılan ve çizilen manga, animenin yayınlanmasından hemen sonra sadece birkaç ay içinde 30 milyondan fazla kopya sattı (fiziksel ve dijital satışlar). Şu anda, Tokyo Revengers mangasının dolaşımda 40 milyondan fazla kopyası var ve bunların %90'ı yalnızca 2021'de gerçekleşti.

9. Jujutsu Kaisen (160 Milyon ABD Doları)

Jujutsu Kaisen (160 Milyon ABD Doları)

Jujutsu Kaisen, sadece birkaç yıl içinde anime endüstrisinin zirve liginde adını duyurdu ve aynı zamanda tahmini 31 milyon kopya satışıyla 2021'in en çok satan mangası.

Bütün bunlar, Ekim 2020'de Jujutsu Kaisen animesinin yayınlanmasından hemen sonra oldu. Kaotik bir tema ve komik unsurların güzel bir şekilde harmanlanmasıyla Studio MAPPA güzel bir iş başardı.

Jujutsu Kaisen markası bu başarılı yılını 160 milyon ABD Doları gibi bir toplam gelirle tamamladı. Manga satışları, Blu-ray Diskler, DVD'ler ve müzik CD'leri satışlarının toplamıdır.

Önerilen: Hangi Jujutsu Kaisen Karakterisin? Kişilik Testi!

10. Kimetsu no Yaiba (232 Milyon ABD Doları)

Kimetsu no Yaiba (232 Milyon ABD Doları)

Demon Slayer, dönemin Japon endüstrisindeki en iyi anime serisidir diyebiliriz. Serinin sadece popülerlik açısından değil, yapımcılar ve ilgili medya şirketleri için çok karlı olduğu verilerle kanıtlandı.

Oricon sıralamasına göre, yalnızca 2021'de Demon Slayer, manga ve diğer eğlence araçları dahil olmak üzere farklı medya satışlarıyla toplam 232 milyon ABD doları tutarında devasa bir gelir kazandı. Bunun büyük bir kısmı, şu anda tüm zamanların en yüksek hasılat yapan anime filmi olan “Demon Slayer: Mugen Train” filminin gişe hasılatlarıyla geldi .

Önerilen: Hangi Kimetsu No Yaiba (Demon Slayer) Karakterisin? Kişilik Testi!

Bununla 2021 yılının en çok kazanan anime serileri listemiz sona eriyor. Umarız beğenmişsinizdir. Yorumlar bölümünde bize düşüncelerinizi yazın, hangisine en çok şaşırdınız?

Ve bunun gibi daha heyecan verici anime makaleleri için bu makaleyi otaku arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın.


OKUMAYA DEVAM ET

Animelerde Ana Karakterden Daha Popüler Olan 10 Yan Karakter!