Naruto Müziğinin Zamanla Evrimi

Naruto daki arka plan müziğinin tonu ve stili, serinin önceki bölümleri ve Naruto Shippuuden boyunca değişti ve gelişti.

Naruto Müziğinin Zamanla Evrimi

Giriş


Hem Naruto hem de Naruto Shippuuden'de, arka plan müziği her sahnenin ruh halini belirler ve her hareketin tonunu belirler. Naruto müziğinin hissettirdiği ve tarzı, iki anime serisi arasında gerçekleşen geçişte büyük bir değişikliğe uğradı. Naruto'daki müziklerin zaman içinde nasıl geliştiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Naruto Anime Müziği


Toshio Masuda, Naruto'nun ilk serisinin müziğini besteledi ve parçaları geleneksel Japon enstrümanlarını (shamisen ve shakuhachi gibi) klavyeler, davullar, bas, gitar, piyano ve ilahi ile birleştirdi. Masuda’nın besteleri, Naruto'nun ilk serisinin tonuna uyan hafif ve canlı bir his verme eğilimindeydi. Naruto'nun ciddi sahneleri de varken, genel olarak dram ve komedi ile doluydu

O müziklerden birkaçı:

Naruto's Daily Life (Naruto no Nichijou)

Bu, ilk seriyi izleyen bir izleyicinin kafasına girip kolay kolay çıkmayan Naruto müziklerinin yalnızca bir tanesidir.

Go Go Naruto! (Ike Ike Naruto)

Zavallı Naruto her zaman başını belaya sokmayı başarıyor. Bu neşeli Naruto tema şarkısı, en sevdiğimiz çılgınca ama komedi dolu kaçış sahneleri için mükemmel bir müziktir!

I Said I'm Naruto (Ore ga Naruto dattebayo!)

Naruto müziğini duyduğunuzda akla ilk gelen şey muhtemelen... eğitim zamanı! Genellikle Naruto'nun sert eğitim sahnelerinde kullanılır.

Sadness and Sorrow (Ai to Hi)

İşte aga bu en efsanesi! Bu müzik hem yalnızlığı hem reddedilmeyi ve minimum acıların hepsini kapsıyor. Açıp açıp dinleyebileceğim bir müzik. Kısaca Naruto'nun klasikleşmiş müziği de diyebilirim.


Naruto Ana Müziği


Bu Naruto şarkısı olmadan liste mi olur. Naruto'nun özü budur aga.


Naruto Shippuden Anime Müziği


Anime, zaman atlamasından sonra mangada gerçekleşen olayları anlatmaya başladığında, serinin adı Naruto Shippuden olarak değiştirildi. Zaman içindeki bu sıçramaya, anlatılan hikaye türleri ve ana karakterlerin belirgin bir şekilde yaşlanmış ve farklı deneyimler yaşadığı gerçeği serinin tonunun değişmesi eşlik etti. Masuda’nın stili artık bu yeni seri için işe yaramayacaktı, bu yüzden Yasuharu Takanashi, Naruto Shippuden için müzik bestelemek için seçildi. Takanashi'nin çalışmaları daha sert ve vurgulu tonlardaydı. Özellikle Akatsuki'nin tema müziğinde bunu görüyoruz.. Takanashi’nin müziğinde Naruto Shippuuden’de anlatılan hikâyenin daha ciddi tonuna uyan daha koyu bir ton var.

Shippuuden (Shippuuden)

Naruto Shippuden'in müzikleri tek bir kelime ile özetlenebilir, efso. Bu tema şarkısı, karakterlerin sayısız tehlike ve yıkıcı koşullarla karşılaşırken yaşadığı karmaşık duyguları vurgular. En sevdiğimiz Naruto karakterleri büyümüştür ve onlarla birlikte büyüyen sorunlarla başa çıkmak zorundadırlar.

Akatsuki (Akatsuki)


Akatsuki. Naruto evreninin eski nihai düşmanları. Bu Naruto müziği, kullanıldığı her sahneyi bir gizem bulutu ile doldurur ve izleyicilerin kalbine bir terör tohumu ekerdi

Rising Dragon (Shoryuu)


Naruto Flashback Müzikleri


Naruto Shippuden'deki bazı filler bölümlerini, Naruto'nun ilk serisinde daha önce görmediğimiz olayları flashback olarak ara boşlukları doldurmak için bize gösterdiler. Bu özel bölümler için Takanashi'nin yeni eserlerinden ziyade Masuda’nın orijinal müzikleri kullanıldı. İlk serinin müziğini kullanarak izleyicilerin bu yeni flashback bölümlerinin zaman atlamasından önce olduğunu hissettirmesine yardımcı olur.

Sırada naruto izleyenlerin hepsinin kesinlikle bildiğine emin olduğum bir müzik var.

Sexiness (Oiroke)

Naruto en ölümcül tekniğini kullandığında neler olacağını biliyorsun ... "Sexy no Juutsu"!