Animelerin -Dere Çeşitleri Nelerdir? Açıklıyoruz!
Çoğu zaman animelerde karşımıza çıkan ve en popülerleri yandere olan bu karakter tiplemelerini sizlere tek tek hepsini açıklıyoruz! İşte sizlere animelerin -dere çeşitleri ve anlamları!
Anime sözlüğümüze yeni terimler ekleyelim...
Önerilen: Anime ve Mangalarda Sıkça Kullanılan Kategoriler Ve Anlamları
YANDERE
Yandere karakterler genelde ilk başlarda dışarıdan sevimli, zararsız, masum ve aşırı tatlı olarak karşımıza çıkar. Ama aslında gerçek psikopatlardır. Sevdikleri insanlara aşırı bağlanırlar haliyle onlara gelebilecek en ufak zarar bile onlara içten içe acı çektirecektir bu yüzden aşırı korumacı ve sahiplenici bir yapıları vardır. Sevdiklerini "ölümüne" seven yandereler, sevdikleri için her şeyi yapabilirler. Başka insanlara işkence yapmaktan tutun öldürmeye kadar. Gerçi sadece bu da değil sevdiklerini dahi öldürebilirler.
Ama yanderelerimiz hep bu şekilde değildir. Genelde küçüklüklerinde ağır bir travma yaşamışlardır ve belli olacağı üzere travmayı atlatamamışlardır. Yandere karakterlerin diğer türdeki karakterlere oranla daha meşhur olduğunu herkes biliyordur. Pekii gerçek hayatta yandere olur mu hiç? Aynen öyle olur, yandere karakterlerden ve çeşitli sebeplerden dolayı kafayı sıyırmış bazı kimseler aynı izlediğimiz animelerdeki yandereler gibidir.
KUUDERE
Kuudereler dışarıdan soğuk, ilgisiz, egolu ve küçümseyici görünürler ayrıca genelde en zekiler kuuderelerdir. Ama içleri bu şekilde değildir sadece duygularını göstermeyi beceremiyorlar diyelim biz. Genelde yalnız takılırlar ve öyle isterler zaten. Normal insanlara en yakın görülen kuuderelerin özgüvenleri tavandır onlarla ilgilensenizde ilgilenmesenizde onlar sizi umursamayacaklardır. Ama genelde ana karakterimize karşı gereksiz bi sempati duyarlar ya da rekabet dugusu da diyebiliriz buna. Tabii sonunda ana karaktere itiraf ederler ve bundan oldukça utanırlar.
TSUNDERE
Tsundereler kuuderlerle çok karıştırılar. En çok şu yönden; kuuderler ve tsundereler gibi duygularını göstermezler. Yapıları dışarıya karşı sert ve agresif olsa bile içleri çok utangaç ve samimidirler.
Tsunderelerde aynı kuudereler gibi duygularını belli etmezler ama onun yanında sert, agresif, kavgacı bir tutum sergilerler. Ve tabii ki de ana karakterimiz "onun içindeki gerçek duyguları" görür ve kendini ifade edebilmesi için yapışır bu karaktere. Ondan sonra işte "gerçek duygu ve düşüncelerini" anlatsa bile eski sert tavrını devam ettirir. Ah şunu da ekleyeyim kadın tsunderelere "tsunderekko" , erkek tsunderelere "oranyan" denir.
DANDERE
Danderelerin en belirgin özellikleri sessiz ve sakin olmalarıdır bir de aşırı utangaç olmalarıdır. Genelde tsundelerle karıştırılırlar çünkü iki türde sessiz takılırlar. Ama en büyük fark dandereler bunu isteyerek yapmazlar doğalarında yani kişiliklerinde vardır bu sessizlik. Tsundereler ise tamamen kasıtlı yaparlar.
En ufak bir ilgide bile hemen utanabilirler. Mümkün olduğunca gözlerden uzak olmak isterler. Gerekmedikçe konuşmaz, kimsenin ilgisini istemezler. Hatta bu yüzden bazı danderlerimiz kendilerine yapılan zorbalıklara bile tek kelime etmezler çünkü olayı birine anlatmak bile bütün gözleri üzerine çekecektir.
MOE
Moe aslında bir tepki ifadesidir ama fanlar genelde moe türünü sevimli, sıcak, samimi, gülücükler saçan karakterler için kullanıyor. Aynı zamanda moe karakterler duygusuz, tepkisiz, soğuk da olabilmektedir. Anlıyacağınız baya kapsamlı bir türdür.
TSUNSHUN
Yine tsunderelerle karıştırılan bir tür daha. Tsunshunlar da yine aynı şekilde duygularını göstermekten çekinen bir türdür. Farkımız ise agresif ve şiddet eğilimli bir davranış sergilemek yerine utangaç ve soğuk davranırlar. Çok acımasız ve sert olabilirler ve küçümsenilmekten, yok olarak görülmekten nefret ederler. Genelde yalnız takılırlar ve her şeyi yalnız yaparlar, İşte yemek yemek, ders çalışmak, oyun oynamak vb.
HİMEDERE / OUJİDERE
Himederelerin kişiliği ilgiye çok açtır ve asla tatmin olmazlar hiçbir şeyden. Himedereler isminden de anlaşılacağı üzere "prenses" lerdir. Ya da en azından kendilerini öyle görüyorlar ve diğer insanların da kendisini o şekilde görmesini istiyorlar.
Asla onlara gösterdiğiniz ilgiden tatmin olmazlar. Her şeyin en güzelini ve en pahalısını isterler. Doğal olarak mücevherlere ve paraya düşkündürler. Kendilerini bir prenses olarak gördükleri için herkesi küçümseyip aşağılarlar. Sırf diğer insanlar tarafından aşağılanmamak için duygularını saklayıp agresif ve küçümseyici davranırlar.
YANGİRE
Yangireler aynı yandereler gibidir ama yanderelerde kıskançlık ve aşk ön plana çıkarken, yangireler için kendileri ön plandadır.Genelde çoğu karakter gibi sevimli, tatlılardır. Yangirelerin kişilikleri aşırı korumacıdır ama kendilerine karşı. Bazen paranoyak olan yangireler, aslında kişilik bozukluğundan muzdariplerdir.
Diğer insanların hakaret veya eleştirilerine katlanamadıkları için normalden hızlı delirirler. Ve tam bir yandere gibi davranabilirler.Yine aynı şekilde yandereler gibi travmatik geçmişleri vardır. Ve genelde kendilerini korumaya yönelirler. Bundan dolayı bencil ve kimseyi düşünmeyen bir insan ortaya çıkar.
DEREDERE
Deredereler neredeyse her animede var. Her zaman en enerjik, en mutlu, en sakar, en komiklerdir. En iyi yaptıkları şey etraflarına neşe ve mutluluk saçıp, ana karakterimizi eğlendirmektir (ana karakter değilse).
KAMİDERE
Kamidereler kendilerini dünyanın veya evrenin tanrısı olarak görürler. Aynı himedereye benzerler ama durum daha ciddidir. Öyle psikopattır ki bu karakterler, kendilerini insanlara tanrıları olarak kabul ettirebilmek için ne gerekirse yaparlar. Ve genelde ellerinde kimsede olmayan doğaüstü bir güç bulunur.
LOLİ / SHOTA
Loli genelde kısa boylu, çocuk gibi görünen karakterler için kullanılır. Oldukça masum ve eğlencelilerdir.
MAYADERE
Mayadereler ilk başlarda ana karaktere karşı kötü davranan, alay eden, acı çektiren karakterlerdir. Sonradan ana karaktere ya aşık olurlar ya da onlara acırlar, bu yüzden de eskisi gibi davranmayıp kendilerini affettirmeye çalışırlar.
MEGANEKKO / MEGAN
Gördüğünüz bütün gözlüklü karakterler bu kategoridedir. Herhangi bir kişilik özelliği aramaz.
OKUMAYA DEVAM ET